ÜDVÖZÖLJÜK TUDOMÁNYOS PORTÁNLUNKON!

A tudományos portál megfelel a Minerva projekt által kiadott „Minőségi Elveknek”

PHD KÖZÖSSÉG
A PHD HALLGATÓK VIRTUÁLIS HÁLÓZATA
phdkozosseg.hu

A TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0016 számú „Tudománykommunikáció a Z generációnak” projekt része: PhD közösség fejlesztése
Projektvezető: Dr. Törőcsik Mária egyetemi tanár
Feladatfelelős: Dr. Varga Attila egyetemi tanár
Projekt koordinátor: Dr. Szontágh Krisztina
 
Az alábbi vedeók segítségével röviden áttekinthető az oldal működése:
http://www.youtube.com/watch?v=_l65DlWcvtc&hd=1 2,41 perc

A projekt alapvető célja, hogy bemutassa a Pécsi Tudományegyetem vonzáskörzetében illetve kötelékében található fiatal korosztály számára az egyetem tudományos eredményeit, az itt folytatható tudományos munka értékeit.

A projektben célcsoportnak tekintjük a PhD hallgatókat. A Pécsi Tudományegyetem régi törekvéseit tudjuk megvalósítani azzal, hogy olyan fejlesztést illesztünk a programunkba, amelynek célcsoportja a tudományos munkát már megkezdő, de azt még nem befejező PhD hallgatók. Az ő összekapcsolódásukat, párbeszédet eredményező, egymást motiváló lehetőségét próbáljuk ki, először pilot módon egy tudományterületen, a Közgazdaságtudományi Kar Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskolájának bevonásával, majd ettől távol álló másik két tudományterületen is, nevezetesen a gyógyszerész- és műszaki tudományok területén a Gyógyszertudományok Doktori Iskola és a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Breuer Marcell Doktori Iskolájának bevonásával.

A fejlesztés eredményeképpen jött létre a projekt honlapján futó interaktív alkalmazás, amely testre szabható a különböző tudományterületek doktori iskolái speciális igényeinek megfelelően. A web2 lehetőségének kihasználásától azt várjuk, hogy a PhD hallgatók nagyobb mértékben tudják segíteni egymás munkáját, sokrétűbb tudományos tevékenységet tudnak tervezni és megvalósítani. A PhD közösségi oldalon létrejövő hallgatói kommunikáció és együttműködésektől azt várjuk, hogy a hallgatók eredményes fokozatszerzését segítse elő.

Jelen konferencia célja, hogy a pilot fázis eredményeinek megvitassuk, és visszacsatolást kapjunk az eddigi munka eredményeiről, a javítási lehetőségek megoldásairól. A konferencia résztvevőinek széles körétől azt várjuk, hogy együttesen elősegíti az egyetemi eredmények más egyetemek hallgatói, oktatói felé való közvetítését is.

A weboldallal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait kérem jelezze a k.szontagh@gmail.com e-mail címen Dr. Szontágh Krisztina projekt koordinátornál!
Köszönettel: PhD munkacsoport tagjai
Események konferenciák
H K Sze Cs P Szo V
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Tagok